Peter Schudde & Delunabitch  exposeren  in de Noordelijke Kunsthof

( 29 Augustus  t/m 12 Oktober 2008 te Appingedam)

Deze samenwerking is niet toevallig ! Peter en Delunabitch kennen elkaar al jaren uit de autonome subcultuur .

Van 2000 tot 2004 woonden en werkten ze samen op het terrein van de gekraakte steenfabriek Rusthoven in Wirdum , waar ze samen met collegakunstenaars en andere vrijdenkers Stichting Rust-Oven oprichten

  :

Een stichting die zichzelf ten doel stelde :

Het bevorderen van de symbiose tussen mens ,werk ,natuur kunst en cultuur op een kleinschalige manier.

In deze jaren toverden ze de oude overwoekerde ruines van de steenfabriek om in een waar paradijs voor mens en dier , waar vol op van kunst cultuur en natuur genoten kon worden. Zo organiseerden ze o.a. diverse exposities waar kunst niet beperkt werd tot steriele ruimtes, maar samensmolt met andere disciplines tot een totaalbeleving van de zintuigen.

Helaas moest dit alles het veld ruimen voor de nietsontziende handhavingsdrang  van de gemeente Loppersum .

De kiemkracht ging echter niet verloren . Inmiddels hebben deze creatieve geesten een nieuwe voedingsbodem gevonden om hun verbeelding te laten wortelen.

 

  ATELIER AVALON  is al  bijna 4 jaar een feit !

 

Deze culturele broedplaats in Tjuchem heeft al weer veel vruchten afgeworpen , waarvan u er een aantal heeft kunnen proeven zoals het spectaculaire optreden van Visions of the North op de kunst&cultuurdag van 2006 en aan het Schildmeer voor de Open Culturele Week van Slochteren 2007 .

Atelier Avalon is de vaste thuisbasis van stichting Visions of the North en  behuist de atelierruimtes van Delunabitch en Peter Schudde en andere kunstenaars en individuen.        

    

     (Details van beelden bij de ingang van ATELIER AVALON van houthouwer Jelco van Beek)