Op 23 september 2011 was het zover : Dhr Heiman Bollegraaf onthuld  "MÖBIUS" 

 

                                                                    

                                                                                                             " MÖBIUS "

             Aangeboden door personeel en sponsoren ter ere van het 50-jarig jubileum Bollegraaf Recycling Machinery

De MÖBIUSBAND is een tweedimensionale topologische structuur : een ruimtelijk figuur die slechts één  vlak en één rand heeft. De band bestaat weliswaar uit een vlak, maar kan alleen in drie dimensies bestaan. Vanuit elk punt van de figuur ziet men ogenschijnlijk twee zijden en twee randen, maar volgt men vanuit een punt een rand of een zijde, dan blijkt bij terugkeer dat men ook de ogenschijnlijk andere rand of zijde heeft doorlopen. De Möbiusband
 is in 1858 ontdekt door de Duitse wiskundige August ferdinand Möbius (1790-1868)

Een kever kan over het gehele oppervlak blijven lopen zonder ooit over de rand te gaan. zo staat het symbool voor oneindigheid; een eeuwigdurende kringloop. door Gary Anderson in 1970 zeer doeltreffend gebruikt in zijn ontwerp voor het recycle-logo, een symbool dat tegenwoordig over de hele wereld bekend staat voor het hergebruiken van grondstoffen.

Begin dit jaar kwam peter op het spoor van de Möbiusband en raakte meteen gefascineerd. Toen hij achter de verbinding met het recycle-logo kwam ontstond meteen het idee voor een driedimensionale Möbiusband met recycle symbool uit staal en printplaten. Niet veel later benaderde Bollegraaf Peter om mee te denken over een passend kunstwerk ter ere van het 50-jarig jubileum. Uit meerdere ontwerpen werd uiteindelijk gekozen voor het recycle-logo.

Peter : " ik bedank Bollegraaf voor deze opdracht. Hierdoor heb ik de gelegenheid gekregen het Möbius idee uit te werken . Voor mij staat de Möbiusband voor oneindigheid. Als we zorgvuldig met onze planeet en haar grondstoffen omgaan en oneindig hergebruiken, kunnen we haar met trots overdragen aan de komende generaties"

(uit flyer bij onthulling op 23 september 2011)