Een terugblik op expo Industriele Evolutie in het kerkje van Heveskes November 2007  :

Mijn eerste autonome solo expo in het gebied dat mij sinds mn jeugd gefascineerd en geinspireerd heeft : De chemische industrie van Delfzijl, die als een pas geland ruimteschip aan de Groningse horizon opdoemt voordat het landschap in de zee verdwijnt. Een eigenzinnige expositie in het kerkje van Heveskes wat eenzaam en alleen tussen de overweldigende futuristische structuren van de chemische industrie staat. Het enige overblijfsel van het dorpje Heveskes wat eind jaren 60 (samen met de dorpjes Weiwerd en Oterdum )moest wijken voor de bouw van de toekomst van oost-groningen. Deze surrealistische omgeving is tevens het decor geweest voor de opnames van de film MOTUM.(zie MOTUM)

Op expositie Industriele Evolutie werden voor het eerst de PrintplaatSculpturen aan het publiek ten toon gesteld. De eerste printplaatsculpturen waren de TechnoMerkabah's zonder licht. Tijdens het maken van deze sculpturen ontdekte ik dat de impact van de printplaten veel groter is als je er een licht achter zet. De eerste PrintplaatPiramide werd gemaakt en is tijdens Industriele Evolutie in Heveskes verkocht. Het begin van het PrintPlaatsculptuur tijdperk !!

In de jaren hierop heeft het kerkje ook een rol gespeeld bij korte film "today's Existence" van bevriend filmmaker Cengiz Özgök (Canevisions) . Verder heeft ook  Paula Biemans uit Bierum de kerk als bijzondere expositieruimte gebruikt evenals Collectief De Draad afgelopen December met de bijzonder succesvolle expositie/manifestatie PROJ3CT H3V3SKES (zie ook eerdere eerdere Blogs)

Flyer Industriele Evolutie Heveskes 2007