Van platonic solids naar techno merkabah's. Over heilige geometrie en het hergebruik van consumptie electronica.

uit 2007 tot 2017 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Gas Breath Giant / Red Dwarf / N3M3S1S

2016

Geen commentaar

Cube No 9

2017

Kubus uit berkehout met FSC boards en led verlichting

SRON-Cube

2016

40 jaar techniek 40 jaar werk !

HEMbrug-Cube

2015

Kubus uit gerecyclede printplaten met led-verlichting, made for ARTZNSTD 2015 op het Hembrugterrein.

Darkside of the moon / Dematerialisation

2014

"Two things are infinite : the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe." Albert Einstein   Licht = energie. Als we naar dit werk kijken volgens het metafysische principe 'zo boven, zo beneden' dan zien we het hemellichaam als atoom, een gespleten atoom. Een poging van de mens zich de scheppende energie van het universum toe te eigenen zonder het geheel en daarmee de gevolgen te kunnen overzien. Donker en licht kunnen niet zonder elkaar bestaan, en zijn pas wezenlijk te begrijpen wanneer men ze samen met hun complementerende tegendeel in het volle geheel overziet, gelijk yin en yang.

THE CHINA SYNDROME

2013

  The China Syndrome is een term voor een nucleaire meltdown die door de reactorkelder heen de grond in smelt en in theorie aan de andere kant van de aarde uit zou kunnen komen. Anno 2013 krijgt de term The China Syndrome een hele andere betekenis : China maakt ,evenals een aantal andere aziatische landen, een spectaculaire economische groei door en is s'werelds grootste energie verbruiker geworden. Dit werk gaat over een totale ecologische meltdown die de aarde te wachten staat als de gehele mensheid ons westerse consumeerpatroon zal volgen ! Gemaakt uit gerecyclede printplaten, aluminium aandrijfwerken uit videorecorders en omgesmolten aluminium electronica componenten LED verlichting

Cold Cubes

2011

Cold Cubes , een groep van 6 kubussen uit printplaten van TV's . Ze lijken identiek maar zijn toch wel degelijk verschillend.   Met idylische namen als B-52 , AK-47 , CIA , M-16 , MI-5  en  KGB

Archimedes

2010

Archimedes is gebaseerd op een van de dertien lichamen van archimedes : de truncated icosidodecahedron ofwel in het Nederlands : Afgeknotte icosidodecaëder .   Archimedes werd voor het eerst aan het publiek getoond tijdens Art Keukenhof 2010 waar het  samen met Mainframe (kubus) en Isafe (piramide) de USB-groep compleet maakte (zie BLOG). Archimedes is gemaakt van staal, printplaten, lens en licht.                             (wecycle E-waste)

Piramide Isafe

2010

Piramide uit de tijd van spuwende vulkanen en omvallende banken De roodhete top van de vulkaan is gemaakt van printplaten uit oude audio apparatuur uit de vorige eeuw , deze platen schijnen dus rood door ipv groen en hebben prachtig dik soldeer labyrint.

X-BOX

2010

X-BOX       The  new generation Hightech art  (wecycle E waste) met printplaat onderdelen van o.a lasapparaten,cv-installaties en een telefooncentrale

Hoorn

2009

Reusachtige hoorn uit metaal en printplaten.  Mijn eerste experiment met het buigen van printplaten.

Mainframe [Meanframe]

2009

Mainframe , de mega-processor. Vrijvertaald naar de Matrix-trilogie. Gemaakt uit oude eggen, diverse elecronische apparaten zowel behuizing als ingewanden.

PrintPlaatPiramide no 6

2009

Printplaatpiramide no 6 heeft een alziend oog . Van dit printplaatpiramide concept worden 13 exemplaren gemaakt.

PrintPlaatPiramide no 7

2009

Printpaatpiramide no 7  is gemaakt van printplaten uit afgedankte wetenschappelijke apparatuur. Van het printplaatpiramide concept worden 13 exemplaren gemaakt.

Hypercube 1

2008

Lichtobject uit gerecyclede electronica en stukken schip (klinknagelijzer)

Techno Merkaba's

2007

De driezijdige piramide van de platonic solids geevolueerd tot tetrahedron of merkaba doordat het zijn tegengestelde vorm ontmoet.(ook een driezijdige piramide maar dan omgekeerd) Gemaakt uit voornamelijk autoradio's, computers en ander hedendaags electronisch consumptie goed. Hergebruik van printplaat maar ook het ijzerwerk.

Techno Merkaba

2007

Uit Pentament piramide geevolueerde Merkaba of ster tetrahedron. Een driedimensionale ster van David. Staat voor de vereniging van tegengestelden; van boven en beneden, heden en verleden, manlijk en vrouwlijk, een symbool van integratie en heelheid. Pentament piramide ontmoet piramide uit oude autoradio's en ander hedendaags consumptie goed.